Bodegas Frontonio Garnacha Blanca ‘Botijo Blanco’ - De Grote Hamersma

Bodegas Frontonio

Garnacha Blanca 'Botijo Blanco' 2021
Geproefd op 8 december 2022

Zelfde dienstmededelingen als bij de rode van deze producent. Veelbelovend dus. En ook deze witte versie stelt niet teleur. Terwijl garnacha blanca (aan de andere kant van de Pyreneeën in Frankrijk grenache blanc) toch ogenschijnlijk een wat saaie druif ismet te weinig zuren om er iets fatsoenlijks mee te doen als solist. 

Maar dankzij de belofte van garage wine, single estate, dry-farmed en hand-harvested kunnen er soms kleine wondertjes verricht worden. Dan krijgt het sap dikte, structuur en volume. Er is tutti frutti en ander gedroogd geel fruit. Bitters en zonnige specerij. En dankzij lagering op botijo's, de Spaanse kijk op de amfora, krijgt een en ander nog een extra dimensie. 

Volgens het achteretiket drinken de wijnmakers van de bodega om hun dorst te lessen. Dat klinkt als slok-slik-weg maar daar is deze blanco toch echt te inhoudelijk en te nadrukkelijk voor. Rustig bij gaan zitten, kalm van genieten bij een witte bonenschotel met varkensvlees en serranoham. Nee, lichtvoetig is dat niet maar die wijn evenmin. 

wine-score-star
Wit
- Valdejalón - Spanje
Producent: Bodegas Frontonio garnacha blanca >
13%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij De Gouden Ton € 11.95
wine-score-star
Wit
- Valdejalón - Spanje
Producent: Bodegas Frontonio
garnacha blanca >
13%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij De Gouden Ton € 11.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.