Geschickt ‘Kaefferkopf’ Grand Cru - De Grote Hamersma

Geschickt

'Kaefferkopf' Grand Cru 2017
Geproefd op 18 december 2022

Vondst van de importeur die tot op heden zich niet aan de Elzas had gewaagd. Maar het gegeven dat juist dit de regio is waar de beginselen der biodynamie het fanatiekst worden aangehangen, maakte hem nieuwsgierig. En bij Fréderic en Arnaud Geschickt was het natuurbeleid ook geen modegrill. Hun domein hangt de biodynamische beginselen aan sinds 1998. En deze worden onder andere ten uitvoer gebracht op de Kaefferkopf die sinds 2007 de grand-cru-status bezit. Het fascinerende is altijd geweest dat deze is toegekend aan een blendwijn, van riesling, gewurztraminer en pinot gris, terwijl de streek zich juist voorstaat op cépagewijnen. 

Enfin. Geschickt maakte er een verheffend droge witte mee. Wij proefden al eens zijn 2014. Thans treffen we de 2017 in het glas, een jaar dat wordt toegejuicht als zijnde 'de beste oogst sinds het einde van De Tweede Wereldoorlog'.  En niet alleen omdat de Duitsers weer terug de grens waren overgejaagd. Ondanks het gegeven dat juist gewurztraminer een vaak zo dominant geur- en zoetspel wil spelen is de Kaefferkopf van een majestueuze strakte. Stralende zuren opgelijnd. Oogverblindend zuiver. Smaakpapilverleidend. Hyperwit fruit. Tikje met duim en middelvinger tegen de oorlel. Elegant, beheerst en zo puur. Het verlangen naar een choucroute alsacienne ontwaakt. 

Geschickt bevonden. Sehr Geschickt. (En dat geldt overigens ook voor hun le Schlouk)

wine-score-star
Wit
- Alsace - Frankrijk
Producent: Geschickt gewurztraminer >pinot gris >riesling >
13,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Demeter
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bolomey Wijnimport € 26.00
wine-score-star
Wit
- Alsace - Frankrijk
Producent: Geschickt
gewurztraminer >pinot gris >riesling >
13,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Demeter
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bolomey Wijnimport € 26.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.