Mas de Janiny Le Tableau - De Grote Hamersma

Mas de Janiny

Le Tableau 2021
Geproefd op 27 december 2022

'Nieuw in het assortiment!' jubelt de importeur. En hij heeft reden tot dat vreugde-uitroepteken. 

Met de Le Temps des Gitans van dezelfde producent kreeg hij de handen op elkaar van een ieder die graag wijn drinkt die uitsluitend met natuurlijke gisten is bereid, geen enzymen en geen toegevoegde tannines kent, alles puur natuur presenteert, zonder chemische hulpmiddelen tot ons isgekomen en waarin ook de gebruikte hoeveelheden sulfiet uiterst bescheiden zijn. En dan ook nog eens onbeschoft lekker zijn. Enfin. Tot op heden was hij op de Mas aangewezen op die Gitans. 

Maar onder het motto We want Mas is een nieuwe telg in wijngaard en cave grootgebracht. Een blend van het zuidtrio grenache, carignan en syrah. Met een samensmelting van donkere kersen, een sabbeltje dropstaaf, een kraakje garrigue, in de zon luierende languedoc-kruiden, een chocoboontje en standvastige tannines, 

Interessant spijsadvies op het achteretiket: aanbevolen bij gebraad en confiture de cassis. Het staat er echt. Morgen bij het ontbijt maar eens de rest van de proeffles proberen. 

wine-score-star
Rood
- Languedoc - Frankrijk
Producent: Mas de Janiny carignan >grenache >syrah >
13,5%
vol
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bolomey Wijnimport € 9.00
wine-score-star
Rood
- Languedoc - Frankrijk
Producent: Mas de Janiny
carignan >grenache >syrah >
13,5%
vol
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bolomey Wijnimport € 9.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.