Château de l’Horte

Rosé de l’Horte 2022
Geproefd op 31 maart 2023

De familie Briard maakt al zes eeuwen wijn in Zuid-Frankrijk, en de Nederlandse echtgenote van de huidige generatie, Jean-Pierre, krijgt het ook al aardig in de vingers. Met de modernste inzichten maken ze hier heerlijke wijnen vol traditie, geurend naar de inheemse druiven van de Languedoc, naar de wijngaard, Provençaalse kruiden…

Mooi woest en zonnig rood maken ze, en ook hun rosé is goedgespierd. Maar geenszins log of zwaarwichtig. Integendeel. Bekoorlijk teer van tint als sjieke Provencerosé, fijn van fruit, met ranke zuren. Dat is wijntaal voor: heerlijk voor de dorst, en een geur en smaak die daarna plezierig bijblijven.

Druiven grenache gris en cinsault leveren het fruit, de wijngaarden in de woeste Corbières geven er een eigengereid karakter aan. Rosé zonder poespas, fier van gestalte, met pit, pret en diepgang. Ook een pluspuntje: is sinds kort getooid met het goedkeuringsvignet Haute Valeur Environnementale. Geproduceerd met respect voor natuur en omgeving en de belendende percelen. 


Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Plus
Château de l’Horte
Rosé
Vin de France - Frankrijk
cinsault > grenache gris
12,5%
Duurzaam De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Plus € 5,49
Rosé
Vin de France - Frankrijk
cinsault > grenache gris
12,5%
Duurzaam De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Plus € 5,49