Emiliana Pinot Noir ‘Signos de Origen’ - De Grote Hamersma

Emiliana

Pinot Noir ‘Signos de Origen’ 2021
Geproefd op 9 april 2023

Wie een reisje boekt naar Casablanca, Chili, hoeft zich in het algemeen niet druk te maken over het weer. Toch wordt de regio geafficheerd als cool climate, met in de wintermaanden (tijdens onze zomer dus) nog steeds een gemiddelde temperatuur van 14 graden Celsius. In de zomer is het er warm tot heet, doorgaans zonder wispelturigheden. Fijn voor Nederlandse vakantiegangers met een vitamine-D-tekort, en bovenal fijn voor wijnboeren die ieder jaar weer op een geslaagde oogst kunnen rekenen. Niks hagelbuien of regenstormen. 

Emiliana heeft daar ook zijn stokken staan en dat is al jaren een uitstekend go-to Chileens wijnhuis. Voor mensen die zoeken naar prijs-hoge-kwaliteit-wijnen, én mensen die biologisch een pré vinden. Emiliana heeft biologisch hoog in het vaandel, levert zijn wijnen vegan aan en werkt zelfs CO2-neutraal. Nu wil dat overigens niet zeggen dat als aan alle technische randvoorwaarden is gedaan er dan altijd sprake is van 'lekkere wijn'. Maar ook dat laatste is gelukkig wel het geval bij Emiliana. We volgen hun line up (of beter gezegd misschien: wine up) al jaren op de voet en zijn nimmer teleurgesteld. 

Ook deze pinot noir bevalt zowaar. En dat is bij Chileense uitvoeringen lang niet altijd het geval. Vaak te eendimensionaal, te zoet, te zwijmelend dan wel ondersteboven getrokken door een overdosis alcohol. Maar met Signos laat Emiliana zien (en proeven) dat pinot noir op zijn plek is in Casablanca. Framboos meldt zich, fris, de condens nog in de haartjes, rode bessen bieden het zuur, tijm zwijmelt, een paddenstoeltje schuift aan, een vlezigheid dient zich aan die zelfs vegans niet zal ontrieven en de tannines zijn mild zonder wee te worden. 

wine-score-star
Rood
- Valle de Casablanca - Chili
Producent: Emiliana pinot noir >
13%
medium
Biologisch
Duurzaam
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
BeVino € 18.20
wine-score-star
Rood
- Valle de Casablanca - Chili
Producent: Emiliana
pinot noir >
13%
medium
Biologisch
Duurzaam
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
BeVino € 18.20
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.