Le Petit Azegat - De Grote Hamersma

Le Petit

Azegat 2023
Geproefd op 19 maart 2024

Rood onder de naam Mas du Petit voortreffelijk. De witte Le Petit: klein maar fijn. En ook de Le Petit rosé is oké. Ook dit oogstjaar weer. Rosé zoals rosé bedoeld is. Een serieus plezier.

Er zijn van die rosé's waaraan je proeft dat de producent het er ook maar bij doet voor de modieuziteit; andere waaruit blijkt dat de boer denkt dat rosé iets is voor zoetekauwen die voor alle zuur terugschrikken, en aan de heel andere kant, ambitieuze lieden die van hun rosé Grote Wijn willen maken, met dito prijs en opvoeding op hout.

Allemaal vergissingen. Dit is rosé. Geurend naar z'n druiven en z'n wijngaard. Vol rood fruit hier, zonnige Zuid-Franse kruidengeuren. Aangenaam soepel drinkbaar, en toch wat aards, iets stoers, waaraan je proeft dat dit echt wijn is, wijn die komt van druifjes uit een heuse wijngaard waar wijnstokken groeien met hun wortels in de grond en en hun bladeren en druiven richting zon. Prima zonder poespas of pretenties. Kleine naam, groot plezier.

 

wine-score-star
Rosé
- Gard - Frankrijk
Producent: Le Petit
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Plus € 7.39
wine-score-star
Rosé
- Gard - Frankrijk
Producent: Le Petit
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Plus € 7.39
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.