Château de Lascaux Garrigue - De Grote Hamersma

Château de Lascaux

Garrigue 2022
Geproefd op 5 mei 2023

Lascaux, daar zijn die grotten waar de eerste kunstenaars hokten. Langharig werkschuw tuig dat niet ordentelijk iedere ochtend naar de vuistbijlfabriek trok of ter mammoetjacht ging, maar in de grotten met verf zaten te kliederen, en wie weet wat voor viespeukerij nog meer uitspookten. 

Jammer dat ze er nog geen wijn bij hadden. Want dat inspireert, en smaakt ook heerlijk bij eindeloos geouwehoer over kunst en geroddel over de burgerlui daarbuiten. Fijn fruitig wit met alle geuren van het zonnige landschap buiten de grotten.

Fijn fruit van druif vermentino, die hier in Zuid-Frankrijk ook rolle wordt genoemd, kruidige geuren van marsanne en roussanne, zwoele bloesemgeuren van de viognier, plus daardoorheen gevlochten de zonnige geuren van de garrigue, het woeste struikgewas en de Provençaalse kruiden uit de omgeving. 

We toonden ons met een 9 en een Ster onder de indruk van de 2021-oogst. En de verse 2022-er weigert deze terug te geven. Is ook geen enkele reden toe. 

 

wine-score-star
Wit
- Languedoc - Frankrijk
Producent: Château de Lascaux marsanne >roussanne >vermentino >viognier >
13%
vol
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Biowijnclub € 12.95
wine-score-star
Wit
- Languedoc - Frankrijk
Producent: Château de Lascaux
marsanne >roussanne >vermentino >viognier >
13%
vol
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Biowijnclub € 12.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.