Weingut Ziereisen Steinkrügle - De Grote Hamersma

Weingut Ziereisen

Steinkrügle 2020
Geproefd op 10 mei 2023

Gutedel uit Baden. Klinkt toch een beetje als operettejonker. Is echter het chasselasalias waarmee deze druif in Duitsland ook wel door het leven gaat. Gewoonlijk is dat confectiehandel maar thans maken we een fascinerende ontdekkingsreis langs Ziereisen's zogeheten ‘Filetstücke’, zijn mooiste percelen: Rhini, Schulen, Gestaad, Hardt en – daar is-ie dan – Steinkrügle, alle gelegen in zijn wijngaard Efringer Ölberg.

Kortom, geen massaproductie. Wijn van eigen gisten. In dit geval bijna twee jaar opgevoed op ‘groot gebruikt hout’. En onder het motto ‘niet gefilterd is niets verloren’ op fles gebracht. Het oogstjaar 2018 dat we al eens proefden, presenteerde zich als een kloeke, moedige, rokerige, ruggengraat rakende chablis premier cru, met in het slotakkoord, een net boven de broekband uitkomend spekrandje, licht geroosterde nootjes, paddenstoelen (boven- en ondergronds) en een verrukkelijke bitterheid die het zo goed doet in deze tijden van de umami-manie.

En ook de 2020 manifesteert zich weer eigenzinnig en karaktervol. Ruwharig, fijn schuurpapier van goudrenet, zinderend droog, strak gespannen zuren en opwindend tot de laatste druppel.

wine-score-star
Wit
- Baden - Duitsland
Producent: Weingut Ziereisen gutedel >
12%
medium
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 23.50
wine-score-star
Wit
- Baden - Duitsland
Producent: Weingut Ziereisen
gutedel >
12%
medium
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 23.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.