Weingut Holger Koch Pinot Noir ‘Bickensohler Herrenstück’ - De Grote Hamersma

Weingut Holger Koch

Pinot Noir ‘Bickensohler Herrenstück' 2020
Geproefd op 21 mei 2023

Holger Koch. Inmiddels bijna een kwart eeuw doende op zijn domein. Schittert ter plekke sinds 1999 met grauburgunder (lees onze notities erover onder dezelfde noemer ‘Bickensohler Herrenstück' in de categorie wit). 

Maar Kaiserstuhl is nu eenmaal de ideale postcode voor rood. En dan met name van spätburgunder (zoals Koch zijn 'eenvoudiger' versie aan de man brengt) a.k.a. pinot noir voor deze luxere editie. Wellicht omdat deze zich nadrukkelijker manifesteert als een bourgognevariant? Serieus en toch lichtzinnig. Heeft zo te proeven groot gebruikt hout getoucheerd: een lichte vleug herfst en geroosterde notencrumble. Kersentransparantie, bessen bij de les, iets zoet van rijpe mirabel, in het gareel gehouden door zuren die aanzetten tot doordrinken. Pak een Kaiserstuhl en ga er rustig voor zitten. 

wine-score-star
Rood
- Baden - Duitsland
Producent: Weingut Holger Koch pinot noir >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 19.95
wine-score-star
Rood
- Baden - Duitsland
Producent: Weingut Holger Koch
pinot noir >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 19.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.