Montaignan was benieuwd welke gerechten goed bij hun syrah, chardonnay en rosé zouden passen. Ze kozen drie specifieke restaurants in Amsterdam, 'Le Garage', 'Auberge' en 'Oud-Zuid', omdat deze allemaal de Franse keuken hoog in het vaandel hebben staan.
Daar hebben ze iedere chef-kok gevraagd een bijpassend gerecht te bedenken en te bereiden. Het resultaat vind je hier, inclusief de recepten zodat je deze ook thuis kunt maken. Bon appétit en santé!
Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Auberge Jean & Marieen en chef-kok Thomas gevraagd er een bijpassend gerecht bij te maken. Het werd een cote de boeuf met Béarnaisesaus. Waarom? Omdat het sappige, wat peperige van de Zuid-Franse Syrah er zo mooi bij combineert.
Bekijk hier het volledige recept
Montaignan heeft een fles van hun rosé laten bezorgen bij Oud-Zuid. Daar hebben ze chef-kok Ralph Woerde gevraagd om er een passend gerecht bij te maken. Het werd zijn favoriete visje, rode mul met antiboise en kropsla. Waarom? Omdat het fruitige, kruidige, verfrissende en dorstlessende van deze Zuid-Franse rosé er zo mooi bij combineert.
Bekijk hier het volledige recept
Montaignan heeft een fles van hun chardonnay laten bezorgen bij Le Garage en chef-kok Philip Schuring gevraagd er een bijpassend gerecht bij te maken. Het werd harder met octopus, zwarte rijst, zeegroente en saus van gezouten citroen. Omdat het fijn-frisse, licht-romige en gulle van de Zuid- Franse chardonnay er zo mooi bij combineert.
Bekijk hier het volledige recept