Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigenlijk wel bij hem in de smaak? En wat vindt hij op zijn beurt van de fles die Nicolaas aan hem heeft laten proeven? In Kleigoed & Hamerstuk kruisen zij de kurkentrekkers.

Kleigoed en Hamerstuk #14
Collega Klei kwam mij geestelijk voorbereiden op een afscheid. Niet dat hij er de wijnbrui aangeeft en vanaf heden als watercriticus door het leven gaat. Zolang er glasbakken zijn,....
Kleigoed en Hamerstuk #11
Ach ja, straks, straks, straks. Straks als de terrassen weer volop open mogen en de polonaise bezit zal nemen van de binnensteden. Straks als we weer met zijn allen in een voetbals....
Kleigoed en Hamerstuk #10
Wat een droevenis. En wat een rust. Gewoonlijk leek het rond deze tijd wel of de Vijand weer was binnengevallen, met op alle stoepen in boze letters BEZET. Maar ook dit jaar is dan....
Kleigoed en Hamerstuk #9
Eind maart, de 27e om precies te zijn, was er wereldwijd iets dat Aarde-Uur heet. Een uurtje het licht uit, want dat is goed voor Moeder Aarde. Lief. Maar lastig. Ten burele van De....
Kleigoed en Hamerstuk #8
Ik hou van hijsen. Een goed glas, uiteraard, maar ook kijken naar een grote hijskraan en het meest van ouderwets met een touw aan zo’n haak hoog in de gevel. Zelden gaat het mis, h....
Kleigoed en Hamerstuk #7
Terwijl ik me in m’n pomerolkelder onledig hield met wat vergelijkend warenonderzoek, want wij van DGH zijn dag en nacht in touw voor onze lezers, liet een lakei kameraad Hamersma....
Kleigoed en Hamerstuk #6
Sylvia Witteman schreef in de Volkskrant dat ze nou toch eindelijk een winnaar uit het schap ‘alcoholloos’ had geplukt. Vol en ferm van smaak, zonder een spoor van dat hondedrollen....
Kleigoed en Hamerstuk #4
Wij van Kleigoed & Hamerstuk zijn jong en in de bloei van ons leven, maar toch wel zo volwassen dat we de tijd nog hebben meegemaakt dat wijn gezond was. Goed tegen, voor en bi....
Kleigoed en Hamerstuk #3
Ooit was Nicolaas praktiserend lid van WIREKUF: Wijn Is Rood En Komt Uit Frankrijk. Duidelijk is dat het hier een fundamentalistisch gezelschap betrof dat slechts als doel had de w....
Kleigoed en Hamerstuk #2
Eind vorige eeuw zat ik in Brussel in een jury. We zaten aan een lange tafel en keken sip. Want van al die duchtig beproefde flessen Nederlandse en Belgische wijnen was slechts een....
Kleigoed en Hamerstuk #1
Niet te vertrouwen, die Hamersma. Zegt vrolijk dat hij weet dat ik zo van beaujolais houdt, splitst-ie me toch weer één van z’n vermaledijde champagnes in de maag. O nee, toch niet....

Laatste artikelen

Julius Jaspers: Recept voor sateh daging bij syrah
Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Julius Jaspers. Inderdaad, wie kent ‘m niet? Maar wat je misschien nog niet wist is dat hij net een nieuw kookboek heeft....
Mascha Lammes en Ronald Giphart: Recept voor schelpjes à la Sea Salt Saloon bij chardonnay
Montaignan heeft een fles van hun chardonnay laten bezorgen bij Mascha Lammes en Ronald Giphart. Los van het feit dat zij zelf erg houden van wit met wat meer vulling hebben ze ook....
Judith Cyrus: Recept voor tjiem tjiem kip bij rosé
Montaignan heeft een fles van hun rosé laten bezorgen bij Judith Cyrus. Behalve dat zij kok is, zelfs nog in de keuken heeft gestaan bij niemand minder dan Yotam Ottolenghi heeft z....