Syrah, chardonnay en rosé wat eten we erbij? - De Grote Hamersma

Syrah, chardonnay en rosé wat eten we erbij?

Montaignan was benieuwd welke gerechten goed bij hun syrah, chardonnay en rosé zouden passen. Ze kozen drie specifieke restaurants in Amsterdam, 'Le Garage', 'Auberge' en 'Oud-Zuid', omdat deze allemaal de Franse keuken hoog in het vaandel hebben staan.

Daar hebben ze iedere chef-kok gevraagd een bijpassend gerecht te bedenken en te bereiden. Het resultaat vind je hier, inclusief de recepten zodat je deze ook thuis kunt maken. Bon appétit en santé!



Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Auberge Jean & Marieen en chef-kok Thomas gevraagd er een bijpassend gerecht bij te maken. Het werd een cote de boeuf met Béarnaisesaus. Waarom? Omdat het sappige, wat peperige van de Zuid-Franse Syrah er zo mooi bij combineert. 
Bekijk hier het volledige recept





Montaignan heeft een fles van hun rosé laten bezorgen bij Oud-Zuid. Daar hebben ze chef-kok Ralph Woerde gevraagd om er een passend gerecht bij te maken. Het werd zijn favoriete visje, rode mul met antiboise en kropsla. Waarom? Omdat het fruitige, kruidige, verfrissende en dorstlessende van deze Zuid-Franse rosé er zo mooi bij combineert.
Bekijk hier het volledige recept





Montaignan heeft een fles van hun chardonnay laten bezorgen bij Le Garage en chef-kok Philip Schuring gevraagd er een bijpassend gerecht bij te maken. Het werd harder met octopus, zwarte rijst, zeegroente en saus van gezouten citroen. Omdat het fijn-frisse, licht-romige en gulle van de Zuid- Franse chardonnay er zo mooi bij combineert.
Bekijk hier het volledige recept


Alle artikelen in de categorie:

Top 10 supermarkt sauvignon blanc onder 10 euro

Hier vind je de actuele top 10 supermarkt sauvignon blanc onder 10 euro van alle door ons geproefde en beoordeelde wijnen. Maar er zijn nog veel meer lekkere sauvignon blanc wijnen daarom vind je hier...

Top 10 rosé onder 10 euro

Welkom bij De Grote Hamersma, waar we de top 10 rosé wijnen onder de 10 euro presenteren. Ontdek betaalbare rosés die je smaakpapillen zullen verrassen zonder je portemonnee te belasten. Onze select...

Groene rosé

De zon draait al weer warm. De natuur heeft weer kleur op de wangen. En daarmee neemt ook de dorst naar de vrolijkste aller wijnsoorten toe. Alle seinen staan weer op groen voor rosé. Nog even voor a...

Syrah, chardonnay en rosé wat eten we erbij?

Montaignan was benieuwd welke gerechten goed bij hun syrah, chardonnay en rosé zouden passen. Ze kozen drie specifieke restaurants in Amsterdam, ‘Le Garage’, ‘Auberge’ en R...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.