Op twee in het Volkskrant avondeetonderzoek stond de oude vertrouwde ‘avg’, aardappelen-vlees-groente. Maar dat is niet één gerecht, dat zijn er tien-, zo niet honderdtallen. De wijn erbij hangt af van de smaakmakende componenten, de groente, het vlees en zeker, als ze er is, de saus. Over wijn bij gehaktballen hadden we het onlangs al eens. Nu dan de avg ‘van oma’: sudderlapjes, klassiek met het drupje azijn en wellicht het opgeloste sneetje ontbijtkoek erdoor.
Het aardige is dat daar je allerbeste rode wijnen bij passen. Eerst maar eens de wat in onbruik geraakte Bordeaux*. Jazeker, een geschraagde Bordeaux onderstut het draadjesvlees als geen ander. Net als, huppetee, een Barolo*. De aardse smaak, de eersteklas tannines, dat bedwelmende rozenaroma sleuren ons Hollandse potje zo uit de vaderlandse modder. Te chic? Te duur? Neem een Shiraz uit Australië*. Rond en geruststellend als de boezem van oma.
Door met de resultaten van het VK-avondeetonderzoek. Op drie: rijst. En voordat je dan, zoals ik, meteen denkt ‘dat hoort toch bij de curry?’, ook een categorie, dan lees je dat het vooral gaat om...
Pasta met ‘rode saus’, wat drinken we erbij?
Beloofd is beloofd, we komen terug op het avondeetonderzoek van de Volkskrant. Waaruit bleek dat pasta de avg, aardappelen-vlees-groenten, heeft verdrongen. Vandaag daarom wijn bij de Italiaanse deegw...
Andijvie stamppot, wat drinken we erbij?
Met spekjes, allicht, wat zou stamppot rauwe andijvie, SRA, zijn zonder spekjes? De zoute interpunctie, de sterretjes aan het smeuïg frisse firmament. Dit tegenwoordig immens populaire gerecht is de ...
Sudderlapjes, wat drinken we erbij?
Op twee in het Volkskrant avondeetonderzoek stond de oude vertrouwde ‘avg’, aardappelen-vlees-groente. Maar dat is niet één gerecht, dat zijn er tien-, zo niet honderdtallen. De wijn erbij hangt...
Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.